Firma

Zakład Produkcji Czekolady i Artykułów Cukierniczych WIEPOL Zakład Pracy Chronionej Ireneusz Wielimborek, rozpoczął działalność w 1990 roku, w oparciu o wpis do ewidencji działalności gospodarczej w Urzędzie Miasta Sierpc nr 1000/90, pod nazwą „Mała Gastronomia” Ireneusz Wielimborek. Była to jednoosobowa firma, w której właściciel był: producentem, sprzedawcą, księgowym i menedżerem. W 1993 roku rozpoczęta została produkcja polew kakaowych. Dokonana została zmiana nazwy działalności na Zakład Produkcji Czekolady i Artykułów Cukierniczych WIEPOL Ireneusz Wielimborek. Uruchomienie nowej produkcji spowodowało znaczny wzrost obrotów. Wysoka jakość i konkurencyjne ceny zaowocowały przyrostem ilości odbiorców.

Spełniając oczekiwania odbiorców w 2017 i w 2018 roku zamontowane  zostają nowoczesne, innowacyjne linie do produkcji czekolady. Linie te produkują najwyższej jakości wyroby. Pozwalają na bieżąco wdrożyć  wyniki prac badawczo - rozwojowych, stanowiących zwieńczenie wieloletniej współpracy z Instytutem Technologii i Analizy Żywności  Politechniki Łódzkiej.

Dynamiczny rozwój firmy jest ściśle związany z wysoką jakością wyrobów, elastyczną strategią produkcji oraz odpowiednią polityką handlową. Produkcja prowadzona jest przy użyciu nowoczesnego parku maszynowego i spełnia wszystkie kryteria technologiczne związane z wyrobami, w których się specjalizuje, przy zachowaniu bezpieczeństwa produkcji żywności w ramach systemu BRC.

Przedsiębiorstwo kierowane jest przez młodą, doświadczoną kadrę. Stawia na rozwój i doskonalenie. Profesjonalizm w działaniu, elastyczność i duża wiedza sprzyja wyciąganiu właściwych wniosków, co przekłada się na podejmowane decyzje, tworząc tym samym warunki dla lepszej, efektywnej współpracy. Firma korzysta ze znajomości upodobań i smaku konsumentów. Dopasowujemy nasze wyroby do tendencji panujących na rynku, a także tworzymy nowe, innowacyjne receptury.

© 2021 Wiepol
Pulsmedia.pl