Polewy cukiernicze

Polewy cukiernicze, to półprodukty dla przemysłu cukierniczego, przeznaczone do oblewania dekorowania, formowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych.

Kremy do zapiekania

Kremy do zapiekania to produkty przeznaczone do nadziewania wyrobów cukierniczych poddawanych obróbce termicznej.

Kremy do nadzień

Kremy do nadzień, to półprodukty dla przemysłu cukierniczego, przeznaczone do nadziewania, przekładania, dekorowania wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych.

Polewy do lodów

Polewy do lodów produkowane są ze specjalnej kompozycji surowców, dzięki czemu znajdują zastosowanie zarówno w przemyśle jak i wśród rzemieślników.

Firma

Zakład Produkcji Czekolady i Artykułów Cukierniczych WIEPOL Zakład Pracy Chronionej Ireneusz Wielimborek, rozpoczął działalność w 1990 roku, w oparciu o wpis do ewidencji działalności gospodarczej w Urzędzie Miasta Sierpc nr 1000/90, pod nazwą „Mała Gastronomia” Ireneusz Wielimborek. Była to jednoosobowa firma, w której właściciel był: producentem, sprzedawcą, księgowym i menedżerem. W 1993 roku rozpoczęta została produkcja polew kakaowych. Dokonana została zmiana nazwy działalności na Zakład Produkcji Czekolady i Artykułów Cukierniczych WIEPOL Ireneusz Wielimborek. Uruchomienie nowej produkcji spowodowało znaczny wzrost obrotów. Wysoka jakość i konkurencyjne ceny zaowocowały przyrostem ilości odbiorców.

Spełniając oczekiwania odbiorców w 2017 i w 2018 roku zamontowane  zostają nowoczesne, innowacyjne linie do produkcji czekolady. Linie te produkują najwyższej jakości wyroby. Pozwalają na bieżąco wdrożyć  wyniki prac badawczo - rozwojowych, stanowiących zwieńczenie wieloletniej współpracy z Instytutem Technologii i Analizy Żywności  Politechniki Łódzkiej.

Dynamiczny rozwój firmy jest ściśle związany z wysoką jakością wyrobów, elastyczną strategią produkcji oraz odpowiednią polityką handlową. Produkcja prowadzona jest przy użyciu nowoczesnego parku maszynowego i spełnia wszystkie kryteria technologiczne związane z wyrobami, w których się specjalizuje, przy zachowaniu bezpieczeństwa produkcji żywności w ramach systemu BRC.

Przedsiębiorstwo kierowane jest przez młodą, doświadczoną kadrę. Stawia na rozwój i doskonalenie. Profesjonalizm w działaniu, elastyczność i duża wiedza sprzyja wyciąganiu właściwych wniosków, co przekłada się na podejmowane decyzje, tworząc tym samym warunki dla lepszej, efektywnej współpracy. Firma korzysta ze znajomości upodobań i smaku konsumentów. Dopasowujemy nasze wyroby do tendencji panujących na rynku, a także tworzymy nowe, innowacyjne receptury.

© 2024 Wiepol
Pulsmedia.pl